Documentaire over vrijwilligerswerk

In het najaar van 2012 is Beijer Sound & Vision begonnen met voorbereidingen voor de opnamen van een documentaire over vrijwilligerswerk dat in Haarlemmermeer onder de vlag van welzijnsorganisatie MeerWaarde wordt verricht. De eerste opnamen zijn ook al gemaakt. Het script voorziet in portretten van circa vrijwilligers van uiteenlopende leeftijden, die belangeloos heel gevarieerde werkzaamheden verrichten. Zo komen de begeleiding van ouderen, de organisatie van culturele voorstellingen, het schrijven van levensverhalen en de hulp bij het invullen van allerhande paperassen voorbij. Maar ook vanuit het tiener- en jongerenwerk staan vrijwilligers voor de camera. Wanneer de productie zal worden opgeleverd is nog niet afgesproken, maar vermoedelijk wordt dat begin 2013.