Ingetogen première documentaire Adamas Inloophuis

screen-shot-2012-10-11-at-13-51-59-1024x601

Zondag 28 oktober vond in het Adamas Inloophuis op gepaste en ingetogen wijze de première plaats van onze documentaire ‘Onvoorwaardelijk welkom’, die onlags gereed kwam. Het huis bestaat in 2012 5 jaar. Wij zochten met de camera 8 gasten – in leeftijd variërend van 11 tot 69 jaar – op om hun verhalen vast te leggen. Allen hadden ze te maken met kanker; de een als patiënt, de ander als verwante en een derde als nabestaande van iemand die aan de ziekte overleed. Hun verhalen zijn tegelijk ontroerend en inspirerend en nodigen anderen uit ook het huis te bezoeken. Ze vinden er steun, kennis, ontspanning en begeleiding.

De verteller in de film is Megan Meijer die in het voorjaar van 2012 stage liep bij Beijer Creatieve Communicatie. Megan verbindt de bijdragen van de gasten en schrijft ook zelf haar indrukken in het gastenboek. Het Adamas Inloophuis gaat de film inzetten bij voorlichting. Daarnaast zullen verschillende uitzendgemachtigden de film komende winter programmeren. BCC heeft de film geheel belangeloos gerealiseerd.