Première VAN ALLE KANTEN STRALEND STERK

Zaterdag 21 mei vond in het Raadhuis van Haarlemmermeer de première plaats van onze thema-documentaires ‘Van alle kanten stralend sterk’. Het tweeluik, de eerste voor kinderen van 6 tot 11 jaar en de tweede voor tieners, biedt kinderen die thuis te maken hebben met kanker een podium om hun verhalen te vertellen aan leeftijdsgenootjes. Heel vaak blijken andere kinderen niet goed te weten hoe ze met kanker moeten omgaan als het een briendje of vriendinnetje thuis treft. “Ik wil juist helemaal niet zielig gevonden worden”, vertelt Delphina in de chillers-film; zij verloor haar moeder aan kanker. Kayleight zegt: “Mensen kunnen niet weten hoe jij je voelt. En ook als het allemaal goed gaat, blijft kanker in je leven. Er is altijd angst dat het terug komt. Elke dag nog ben je ermee bezig.”

De beide films gaan draaien tijdens voorlichting op scholen, zowel basisscholen als in het middelbaar onderwijs. De films zijn op goodwill basis geproduceerd voor het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Ze vervangen de films die 5 jaar geleden onder dezelfde afspraken voor Adamas zijn gemaakt (‘Hé, moet je kijken’ en ‘Adamasbeat, the movie’. Ook die werden door Beijer Sound & Vision geproduceerd.

Aan deze beide documentaires werkten mee: Wilco Smit (camera), Wijnand Beijer (camera en montage), Harry Creemers (montage) en Henny Beijer (scenario’s, camera en regie).

Tijdens de première ontving kinder coördinator Anita Notenboom uit handen van burgemeester Theo Weterings de Erespeld van de Gemeente Haarlemmermeer voor haar tomeloze inzet voor de kinderen van Adamas.