Geniaal dit. Kroniek van 556 uur paalzitten.

We hebben er de tijd voor genomen, maar … hij is klaar. De documentaire ‘Geniaal dit. Kroniek van 556 uur paalzitten’ is eind februari officieus in première gegaan bij MeerTelevisie. De DVD-kopietjes zijn begin maart gedraaid en de omdozen zijn voorzien van een fraaie en informatieve inlay (ontwerp: forthewhin.com). Ondertussen is de documentaire ook ingezonden voor de nationale wedstrijd van lokale omroepen.
In precies 50 minuten vertelt organisator en initiatiefnemer Freddy Scheffer zijn verhaal over paalzitten in Nieuw-Vennep. Over het idee ontstond, over de wet van Fred, over de deelnemers vroeger en in 2010 en over het bijzondere verloop van deze editie. De paalzitters zelf zijn ook alom aanwezig in beeld en tekst, tot en met persoonlijke ontboezemingen in de beslotenheid van hun huisje. Daarvoor de kregen de paalzitters de beschikking over een flipcam waarop ze hun dagboek konden bijhouden. Door omstandigheden bij Freddy is het nog niet gekomen tot een feestelijke première; wie weet gaat dat nog gebeuren. Hoe dan ook: het project is nu afgerond. Op naar editie 2011.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.