Collega en opdrachtgever Harry Been neemt afscheid van KNVB

zeist  harry been van next 2005 foto rien zilvold
zeist harry been van next 2005 foto rien zilvold

Half mei van dit jaar neemt Harry Been afscheid van de KNVB. Dat gebeurt op de dag dat hij zijn laatste ‘kunstje’ doet: de organisatie van de Europaleague finale in de Amsterdam ArenA. Henny werkte met Harry Been sinds 1997 voor onder meer het UEFA Europees Kampioenschap Voetbal (Euro 2000) en het FIFA WK onder 20 jaar (NeXXt 2005), in beide gevallen als verantwoordelijke voor de communicatie namens de organiserende stichting. Daarnaast schreef Henny aan enkele bidboeks bedoeld voor de verwerving van toernooien en evenementen van de Europese voetbalbond. “Ik heb hele bijzondere jaren met Harry meegemaakt”, zegt Henny desgevraagd. “We wisten altijd wat we aan elkaar hadden. Dat maakte het plezierig en gemakkelijk om onder hem te functioneren. Ik had de samenwerking graag na 2005 nog willen continueren, maar daarvoor ontbraken de mogelijkheden.” Henny heeft later vanwege zijn KNVB-ervaring en -netwerk nog wel gedurende ruim 2 jaar als voorlichter van het Nederlands zaalvoetbalteam gewerkt. Dat was een urenklus, hij was niet in dienst, maar maakte wel deel uit van de vaste staf. Henny is uitgenodigd voor de afscheidsreceptie. Aansluitend is hij te gast bij de finale van de Europa League. Namens Sportscom wensen wij Harry een welverdiend rustige post-voetbal tijd.