Henny weer parttime docent ‘Mediastrategie’ en ‘Sport en commercie’ voor Minor Sportjournalistiek HU/SvdJ

henny-wk_cropped_0

Henny zal in de eerste periode van cursusjaar 2014-2015 opnieuw als parttime docent aan de slag gaan in de minor Sportjournalistiek van de Hogeschool Utrecht/School voor de Journalistiek. Met het vak Mediastrategie zoomt Henny vooral in op de rol van de (pers)woordvoerder namens een sporter, een sportoganisatie en een sportevenement. Zijn jarenlange ervaring zowel als woordvoerder als in de rol van sportjournalist komt hierin goed van pas. Hij was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de medistrategieën voor het UEFA EK 2000 en het FIFA WK onder 20 in 2005 (zie foto). Ook werkte hij in mediafuncties voor de Camel Trophy, het Lucky Strike Racing Team, de Johnny Walker Rider Cup en de KNVB. Zo was hij tussen 2007 en 2010 woordvoerder voor de Nederlandse zaalvoetbalselecties.

De colleges ‘Sport en commercie’ worden thematisch ingericht en zullen elke keer een ander facet van sponsoring en commerciële exploitatie van sport en sportevenementen belichten. Ook op die terreinen verdiende en verdient Henny zijn sporen. Denk aan de ontwikkeling en uitrol van de verschillende Coca-Cola Jeugdvoetbal activiteiten, zijn interim functies bij Ajax en Sparta en zijn rol als marketing directeur bij de Amsterdam Admirals, de voormalige american football franchise van de NFL in Nederland.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.