Woordvoering in crisissituaties kun je oefenen

dsc_7101

Al vele jaren verzorgt Beijer PR voor raden van bestuur, directies en managers maatwerk mediatrainingen. Dankzij zijn eigen ervaring als (pers)woordvoerder weet Henny wat dit aspect van het vak betreft waar hij het over heeft.  Tijdens mediatrainingen krijgen deelnemers eerts algemeen inzicht in het journalsitieke landschap, de werkwijze van de journalistieke media en de invloed en impact van de socaile media als het gaat om nieuws. Daarnaast wordt een groot aantal do’s en don’ts in contacten met de pers belicht en wordt aandacht besteed aan hoe contacten met de pers te organiseren, hoe derleijke mediarelaties te onderhouden en op welke wijze hiervan gebruik te maken ten dienste van (de boodschappen van) de onderneming.

In het praktijkgedeelte komen deelnemers voor de radiomicrofoon, moeten ze telefonisch journalisten van verschillende media te woord staan en worden ze geconfronteerd met televisiecamera’s, hetzij één van een reportageploeg, dan wel meerdere in een studiosetting. Beijer PR bereidt de trainingen gedegen voor, gebruikt hierbij input van de organisatie en zet casuïstiek op zodat kan worden geoefend in zich ontwikelende (crisis)situaties. Kortom: er is altijd sprake van maatwerk. Studiofaciliteiten worden geselecteerd op basis van de wensen, aard van de training en de specifieke trainingsbehoefte. Datzelfde geldt voor de in te zetten interviewers en (camera-)crews.

Deelnemers ontvangen achteraf persoonlijk feedback, waarbij de individuele sterktes en zwaktes worden aangestipt en advies wordt gegeven hoe hier mee om te gaan in voorkomende gevallen van mediacontacten. Indien gewenst wordt ook geadviseerd ten aanzien van de organisatie en bemensing van de (pers)woordvoering namens de organisatie.

Belangstelling? Neem gerust contact met ons op. We maken graag een vrijblijvende afspraak om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. mail naar beijer-pr@planet.nl of bel 06 51 666 016.