Geslaagde cursus videojournalistiek voor Minor Sport studenten

schermafdruk-2015-02-12-14-36-31

Dinsdag 2 februari rondden 17 studenten aan de Minor Sportjournalistiek (Hogeschool Utrecht) de cursus Sport en Video met succes af. Dat gebeurde tijdens een feestelijke viewing van een programmaspecial, waarvoor 7 items over sport voor mensen met een beperking werden geproduceerd. Een trio studenten voerde de hoofd- en eindredactie over de special. Tijdens dezelfde bijeenkomst werd ook het eerste exemplaar van het SportTop Magazine overhandigd door Jochem Uytdenhage, directeur van SportTop. De volledige productie van dit tijdschrift maakt ook deel uit van de zeer praktijkgerichte minor.

In teams van 2 studenten realiseerden de makers video items over de Amsterdamse Pluim, een initiatief van Cliëntenbelang Amsterdam waarmee sport voor mensen met een beperking wordt gestimuleerd en onder de aandacht gebracht. De studenten portretteerden onder meer buddylopers, interviewden een trainer van kinderen met een verstandelijke beperking bij atletiekvereniging Phanos, filmden rolstoel rugbyers van de Amsterdam Terminators en schaatsten mee met de sledgehockeyers van de Amsterdam Huskies. Daarnaast werd gefilmd bij paardrijden, kwam ambassadrice Esther Vergeer voor de camera en kreeg de Amsterdamse Pluim zelf aandacht.

Alle filmpjes zijn aangeboden aan Cliëntenbelang die ze op haar website zal plaatsen. Henny trad dit keer voor het eerst op als docent en coördinator van de cursus. Hij was al aan de minor sport verbonden voor de vakken Media en Sportmarketing.