Nieuwe filmproducties Adamas Inloophuis in ontwikkeling

In april is Beijer Sound & Vision begonnen met de voorbereidingen voor de productie van 2 voorlichtingsfilms voor het Adamas Inloophuis. Het is de bedoeling, dat de films, gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar en op tieners, eind november 2015 in première gaan. Tijdens het fiondsenwervende gala voor het Adamas Inloophuis eind september in Aalsmeer zullen de trailers draaien als opwarmer voor de latere premières. “Wij hebben in de afgelopen jaren meerdere films voor het Adamas Inloophuis geproduceerd”, licht Henny toe. “‘Adamasbeat the movie’, met de chillers, was de eerste. Daarna hebben we producties gemaakt voor de kleinere kinderen – zoals ‘De Bonte Stoet’ en ‘Hé, kom je kijken?’. Van meest recente datum is de lange documentaire ‘Onvoorwaardelijk welkom’, waarin bezoekers en familieleden hun aangrijpende verhalen over hun band met het huis vertellen.”

De twee nieuwe films zullen vanuit hetzelfde thema worden geschreven: de veelzijdigheid van het Adamas Inloophuis. De symboliek krijgt visueel vorm in de adamas-steen die immers tal van facetten kent. Henny: “Het is de bedoeling, dat de chillers actief bijdragen aan het maken van de film, hetzij voor de camera, hetzij erachter. De opnamen van de kleinere kinderen lopen in het productieproces parallel.”

Het is de bedoeling dat in september wordt gefilmd, zodat voldoende beelden beschikbaar zijn voor de trailers. In oktober worden de ontbrekende opnamen gedraaid, waarna voor de montage en de post-productie de maand november wordt benut. In eerste aanleg zet Beijer Sound & Vision zich geheel belangeloos in op het project. Als zich sponsors aandienen, wordt in overleg een bijdrage verkregen in de out of pocket kosten.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.