Geen Minor Sportjournalistiek

utrecht

De Hogeschool Utrecht heeft besloten dat komend cursusjaar geen minor Sportjournalistiek zal plaatsvinden. Het aantal aanmeldingen bleef onder het gestelde minimum. Het is voor het eerste sinds vele jaren dat aan de School voor Journalistiek in Utrecht geen onderwijs wordt gegeven in sportjournalistiek. “Ik vind het erg jammer, zeker in een tijd waarin de discussie over het bestaansrecht van sportjournalistiek oplaait”, reageert Henny. Hij was aan de minor verbonden op vakken als ‘Woordvoering voor de camera’, ‘Sportmarketing’ en ‘Sport en video’. “Recente publicaties trekken de onafhankelijkheid van de hedendaagse sportjournalist in twijfel. Daar is best aanleiding toe. Van de andere kant, dat zou juist ook impulsen moeten geven aan de opleiding van de sportjournalist van morgen. Hoe gaat die om met allerlei beperkende ontwikkelingen? Hoe kan hij of zij zich toch onderscheiden in het vak?” Niet duidelijk is of definitief een streep gaat door de minor, of dat sprake is van een tussenjaar, waarin wellicht ook inhoudelijk aan de minor an worden gesleuteld.