Studenten maken reportages over arbitrage

Studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht produceerden in duo’s onlangs korte items over arbitrage in de sport. Dat deden ze in het kader van de Minor Sportjournalistiek die ze tussen september 2015 en janauri 2016 volgden. In deze periode maakten ze ook een magazine voor Sporttop, de organisatie die jonge talenten koppelt aan ervaren topsporters uit andere disciplines dan de hunne. In de reportages belichttn de studenten tal van aspecten van de arbitrage in uiteenlopende sporten. Zo volgden 2 teams een scheidsrechter in de eredivisie zaalvoetbal. Een van hen kreeg een microfoon opgespeld, zodat heel goed te volgen was hoe de arbiter verbaal werd bejegend en hoe hij daar zelf mee omging. Andere reportages boden inzicht in de opleiding en werkwijze van arbiters in onder meer het ijshockey, basketbal, G-voetbal en jeugdvoetbal. De items werden alle beoordeeld, en van feedback en een cijfer voorzien.