Film over Vikingen in Dorestad

schermafdruk-2017-02-28-11-42-48

Beijer Sound & Vision voert op dit moment gesprekken met Museum Dorestad over de creatieve ontwikkeling en productie van verschillende videoproducties over de rol van de Vikingen in Dorestad in de negende eeuw na Christus. Eertijds was Dorestad een welvarende handelsstad maar verloor die status uiteindelijk aan Tiel. Beide handelscentra kregen te maken met gewelddadige Noormannen die met regelmaat terugkwamen om te moorden en te plunderen. Die geschiedenis zal worden verteld in het nieuw in te richten Museum Dorestad, dat naar verwachting over uiterlijk 2 jaar zijn deuren in Wijk bij Duurstede zal openen.

De videoproducties moeten op weg naar dat moment bijdragen aan onder meer fondsenwerving en aan het genereren van de belangstelling voor het museum.