Gastoptreden voor Sportservice Ede

Maandag 10 april verzorgde Henny een interactieve sessie in het kader van het maandelijkse Kenniscafé dat Sportservice Ede organiseert voor haar medewerkers. Thema van de middag was ‘Hellup, een journalist?!‘ Wat doe je als medewerker in een sportaccommodatie en als organisator van maatschappelijke sportprojecten als de professionele media zich melden met vragen. Ongeacht of je zelf de publiciteit hebt gezocht, of dat media je hebben weten te vinden op grond van de nieuws- en informatiewaarde van een thema dat aan jouw organisatie is gekoppeld, zonder goed voorbereiding en zonder praktisch inzicht in het medialandschap anno 2017 en de werkwijze van de media, begin je al  op achterstand. En die achterstand maak je ook niet meer goed.

Henny nam zijn gehoor mee langs constateringen, stellingen, voorbeelden, tips en weetjes. Een mediatraining was het niet; dat zou echter zomaar de volgende stap kunnen zijn. Het besef van het grote belang van adequate woordvoering voor de reputatie van de organisatie en het draagvlak van haar doelstellingen, was na de intensieve middag immers al wel aanwezig. Wie weet: wordt vervolgd.