Workshops ‘Schrijven persbericht’

Dinsdagavond 23 en 30 mei verzorgt Henny voor de tweede keer dit seizoen de workshops ‘Schrijven van persberichten’. De workshops maken deel uit van het programma van de Vrijwilligers Academie Haarlemmermeer. Eerder dit jaar werd de workshop ook al gegeven, maar er ontstond toen een wachtlijst. Die wordt nu grotendeels weggewerkt.

In de workshop behandelt Henny thema’s als wat nieuws is en hoe nieuws ontstaat, hoe redactie werken en omgaan met aangeleverde informatie en aan welke vereisten een persbericht qua opzet en stijl moet voldoen. De deelnemers werken tijdens de workshop aan een eigen bericht, dat in concept met de groep wordt besproken. Deze interactieve vorm draagt bij aan het inzicht in waar de voetangels en klemmen zitten bij het opstellen en verzenden van persinformatie.

Meet informatie over deze en andere workshops van de Vrijwilligers Academie zijn te vinden via de website van welzijnsorganisatie MeerWaarde en de Vrijwilliger Centrale Haarlemmermeer. Voor vragen over eventuele maatwerk-workshops, mail naar beijer-pr@planet.nl