Sportjournalistiek

Op de drempel van het nieuwe voetbalseizoen is Henny weer volop aan de slag voor de sportredactie van het Noordhollands Dagblad. Naast een aantal bijdragen in de serie ‘de Nieuwkomer’ deze zomer, is hij vanaf de voorbereiding als freelancer opnieuw clubwatcher van derdedivisionist Odin’59.

Odin’59 maakte een prima seizoen ’19-’20 door, tot het coronavirus zorgde voor een even abrupt als vreemd einde

„Hoewel ik ook nog wel eens zal worden ingezet op voetbalwedstrijden van andere clubs in de regio, is het volgen van Odin ook komend seizoen mijn primaire taak”, licht Henny toe. „In de afgelopen jaren volgde ik al steeds vaker de verrichtingen van de geelblauwen uit Heemskerk. Ik kom graag op sportpark Assumburg en heb er ondertussen mijn contacten. Dat helpt natuurlijk bij het zoeken naar verhalen die verteld moeten worden.”

Sportliefhebber

Henny schrijft naast voetbal ook regelmatig over andere sporten. „Soms toernooien, zoals tennis, maar ook wedstrijden en evenementen. Van een wielerkoers tot een trail en van een marathon tot basketbal en volleybal. Ik ben een groot sportliefhebber; je kunt mij dus altijd wel naar de velden sturen voor een sfeerreportage, een verslag of een interview.” En dat is wat Mediahuis voor de sportpagina’s in de verschillende edities voornemens is te blijven te doen.