Infomercials voor IPSO

Beijer S&V produceerde eerder dit jaar 3 infomercials voor de naastencampagne van IPSO. Binnen IPSO werken inloophuizen samen aan een kwalitatief hoogwaardige, laagdrempelige psychosociale zorg voor mensen met kanker en hun naasten. De campagne moet nog worden gelanceerd; de start is vertraagd door de corona crisis.

Aandacht

IPSO wil naasten van mensen die getroffen worden door kanker informeren over de mogelijkheid om hun verhaal en ervaringen te delen. Vaak gaat alle aandacht uit naar de pati├źnt. De naasten – in het gezin, maar ook vrienden – doen hun best om er voor de zieke te zijn. Tegelijkertijd ervaren ze dat niet zelden als extra zwaar. Want: hoe ga je daar mee om? Het gaat vaak immers over bijna niets anders meer dan over kanker.

Campagne

Met de infomercials zoekt IPSO bij de doelgroep naasten herkenning. Er gaat bovendien een uitnodiging van uit om niet met het probleem te blijven zitten, maar op de koffie te gaan in een van de inloophuizen. In de korte sfeerspotjes worden herkenbare situaties geschetst: die van twee vriendinnen, van een moeder en jonge dochter en van een echtpaar. Voor de rollen hebben gasten van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep zich bereid verklaard mee te werken. Naast video zet IPSO in de campagne ook banners en fotografie in. De (nieuwe) startdatum voor de campagne moet nog worden vastgesteld.

Henny schreef de scripts, produceerde en regisseerde ze. Wijnand Beijer (kidcontent.nl) deed het camerawerk en de editing.