De bal rolt weer

Nieuw-Vennep – Zowel in het betaalde voetbal als op amateurniveau wordt weer gevoetbald. Voor de ene club is de voorbereiding achter de rug en staat de competitie op punt van beginnen, voor de andere selecties is het nu vooral een kwestie van wedstrijdfit worden.

Ook voor ons, sportjournalisten, neemt het werk weer flink toe. Henny schreef deze zomer al weer de nodige spelersportretten van nieuwkomers bij hun club. En tussendoor waren er sfeerreportages en andere bijzondere verhalen die het vertellen waard waren. Zoals dat van de Onder 19 selectie van FC Rukh Lviv, die medio augustus deelnam aan de 22e Heemskerk Cup. Henny interviewde Sergey Zaycev, directeur van de FC Rukh Lviv Football Academy, over dromen van een voetbaltoekomst in tijden van oorlog, luchtalarmen en evacuaties.

In het seizoen ’22-’23 is Henny opnieuw club watcher bij ODIN’59, dat na degradatie start in de vierde divisie (voorheen Hoofdklasse). Daarnaast zal de sportredactie van Noordhollands Dagblad hem vast weer inzetten bij wedstrijden van OFC (Jacks League) en van rkvv DEM en ADO’20 (beide derde divisie).

sc Telstar Vrouwen

Nieuw is de opdracht van Haarlems Dagblad om vaste volger te zijn van de vrouwen van sc Telstar. De club doet voor het eerst mee in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Henny maakt wedstrijdverslagen en achtergrondverhalen. Ook voor het eerste mannenteam, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, werkt Henny komend seizoen af en toe.

Alles bij elkaar dus volop sportieve en journalistieke uitdaging weer.