Sportscom

Profiel

SPORTSCOM biedt advisering, realisatie en managementdiensten op het gebied van communicatie, mediazaken en public relations voor sporters, sportorganisaties en (sport)evenementen. Daarnaast houdten we ons onder die merknaam bezig met sponsorwerving, sponsormanagement en interim en projectmanagement voor (sport)evenementen.

Zichtbaar
In de voorbije jaren heeft oprichter Henny Beijer zich zeer nadrukkelijk gemanifesteerd op het specialistische terrein van sportcommunicatie. In de markt bleek een heldere positionering naast het bureau voor public relations echter gewenst. ‘We kunnen door verzelfstandiging van deze dienstverlening in een aparte entiteit onze kennis en ervaring nu beter zichtbaar maken’.
WK Baton Twirling

De eerste grote opdracht voor het nieuwe SPORTSCOM was de organisatie en het toernooimanagement van het Wereldkampioenschap Baton Twirlen en Majorettes, dat in april 2006 in Eindhoven werd gehouden en dat een doorslaand succes werd, niet alleen qua bezoekersaantallen en organisatie, ook in financieel opzicht.

Betaald voetbal

Oprichter Henny Beijer werkte in het verleden als zelfstandig interim manager onder meer op de afdeling Communicatie van AFC AJAX en was nauw betrokken bij de introductie en marketing van de Amsterdam Admirals in hun eerste jaar in Nederland. Tussen 1997 en 2000 was hij op interim basis verantwoordelijk voor de communicatie, media operations en special events tijdens Euro 2000, het UEFA EK Voetbal in 2000. Op dit moment is hij gedetacheerd als Manager Corporate Affairs en Communications bij het FIFA WK Voetbal tot 20 jaar, waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de communicatiestrategie en de implementatie hiervan.

Schoolprojecten

Tot de gerealiseerde projecten rond het evenement behoren onder meer de campagne Het Mag Weer (commercials, toernooisong inclusief clip van de groep COOL!, het schoolproject MijnEigenNieuws, huis-aan-huis kranten en de officiele programmagids).